Nieuws
Taptoe 2010
Bestuur
Deelnemende Bands
Foto's
DVD
Contact
Nederlandse taal
English language
Canada
Frankrijk
Groot Brittanië
Nederland
Oman
Polen
Trinidad & Tabago

Deelnemende Bands :

Canada:
The Regimental Band of the Lincoln & Welland Regiment

Verenigd Koninkrijk:
The Band of HM Royal Marines Scotland
The Regimental Band of the Welsh Guards
The Pipes & Drums of the Royal Scots Borderers
The Pipes & Drums of the Royal Air Force Waddington
The Pipes & Drums of the Royal Electrical and Mechanical Engineers (REME)

The Pipes & Drums of the Southern Highlanders
The Pipes & Drums of the Royal Artillery
The Pipes & Drums of the Queen Victoria School
The Edinburgh Tattoo Highland Spring Dancers

Frankijk:
Musique des Équipages de la Flotte

Nederland:
Fanfare Korps Nationale Reserve
The Pipes & Drums of the Royal British Legion, Amsterdam Branch

Oman:
The Royal Oman Army Pipes & Drums

Polen:
The Representative Orchestra of the Pomeranian Military District

Trinidad & Tobago:
The Steel Band of the Trinidad & Tobago Defence Force

_________________________________________________________________________________
ALASDAIR HUTTON IS DE STEM VAN DE VOORTHUIZEN MILITARY TATTOO 2010

Alasdair HuttonDe stem van de Edinburgh taptoe, presentator Alasdair Hutton, is vereerd gevraagd te zijn om de Voorthuizen Military Tattoo te presenteren. Hij kijkt ernaar uit om in 2010 de presentatie te verzorgen van deze groots opgezette taptoe.

Biography
: 1959–64 Journalist (The Age, Melbourne. Press & Journal, Evening Express, Aberdeen) 1964–79 Broadcaster (BBC Scotland, Northern Ireland, London; Producer - Radio Shetland) 1979–89 Member of the European Parliament, South of Scotland 1989–92 European Business Consultant (Royal Bank of Scotland; Isle of Man Parliament) 1992–2002 Employment Consultant (Coutts Career Consultants; Career Associates) 1992-2009 Writer and Presenter of public events including Edinburgh Military Tattoo and similar events, concerts and displays. Writer and narrator wide variety of video and audio presentations including Edinburgh Castle.

_________________________________________________________________________________
DE MUZIEK COORDINATOR 2010 IS MAJOOR STEPHEN BARNWELL

Major Stephen Barnwell
De algehele muzikale leiding van de Internationale Voorthuizen Tattoo 2010, met meer dan 900 deelnemers, is in handen van Majoor Steve Barnwell, Director of Music Band of The Welsh Guards.

Kapitein Stephen Barnwell is in 1975 bij het leger gegaan als een junior muzikant in een speciale band voor jonge muzikanten van de Royal Artillery te Woolwich. Hij werd in 1985 gestationeerd bij de RMSM (Royal Military School of Music) Kneller Hall nadat hij geselecteerd was voor de 3 jarige bandmeester opleiding. In maart 1988 kreeg kapitein Barnwell zijn eerste aanstelling als bandmeester bij het ‘Queen’s Lancashire Regiment’. Hij diende als bandmeester bij “The Band of the Corps of Royal Electrical and Mechanical Engineers” tussen juli en september van 1994 voor hij de overstap maakte naar de “Irish Guards”. Op 1 mei 1996 werd hij gepromoveerd tot leidinggevende. Zijn nieuwe functie, als coordinator van muziekopleidingen, bij de RMSM Kneller Hall. In 1997 werd hij de vice hoofd instructeur en in 1998 werd hij aangesteld als de muziek coördinator van “The Band of the Prince of Wales’s division”. Hier is hij tot op heden gestationeerd.

 

• The Regimental Band of the Lincoln & Welland Regiment

Vanaf de tijd van de Butler’s Rangers is muziek een vitaal onderdeel geweest van dit regiment. Net als hun Britse tegenhangers hadden de Rangers een drummer en een fluitspeler bij zich. Hoewel de muzikanten voornamelijk in dienst waren om op hun instrument te spelen liepen ze ten tijde van strijd ook de nodige risico’s. Historische papieren laten zien dat bij een wapenstilstand een vlag werd gestuurd richting de vijand. Deze vlag werd vergezeld door een drummer of fluitist.

The Band of HM Royal Marines Scotland

Met hun distinctieve witte helmen zijn de ‘Royal Marines Bands’ bekend over de hele wereld voor de kwaliteit van hun muziek, de visuele pracht en de precisie waarmee wordt opgetreden. Bij concerten genieten ze van een gelijke reputatie waardoor ze mateloos populair blijven bij het publiek. Het concert repertoire van de band bestaat onder andere uit: populaire klassiekers, big band muziek, eigentijdse nummers en amusante solo stukken die gecombineerd worden tot een leuke en spectaculaire show.

The Regimental Band of the Welsh Guards

De band is gestationeerd in het centrum van London wat een uitermate geschikte uitvalsbasis is voor hun taken bij ceremoniële gebeurtenissen als band die direct ter beschikking staat van het staatshoofd. De band kan regelmatig worden gezien zoals bij de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Over de jaren heen is de band regelmatig in het buitenland geweest om op te treden. Met hun verplichtingen bij officiële staatsceremonies en concerten voor het publiek is de band één van de meest besproken bands bij de Tattoo.

The P&D of the Royal Scots Borderers

The Royal Scots Borderers is een samensmelting van The Royal Scots (Tweeddale) en The Kings own Scottish Borderers (rest van de Borders en Dumfriesshire). Zij werden op Minden Day, 1 augustus 2006 samengevoegd.

The Pipes & Drums of the RAF Waddington

Deze band, die gevestigd is te Waddington in Lincolnshire, bestaat uit mannen en vrouwen die als vrijwilligers bij de band zitten. Hoewel de band de tartan, ruitpatroon in de kilt, van de RAF heeft aangenomen hoeven de mensen in de band niet in het leger te zitten om lid te kunnen worden van de groep.

• The Pipes & Drums of the Royal Electrical and Mechanical Engineers (REME)

De thuisbasis van deze band is Newcastle, hoewel er ook leden zijn die in Edinburgh en Glasgow wonen. De band reist regelmatig binnen Groot-Brittannië en Europa. Sommige leden van de band hebben solo opgetreden op plekken in Amerika. De leden van deze band zijn altijd willend om mensen helpen die willen leren spelen of hun spel willen verbeteren.

• The P&D of the Southern Highlanders

De Southern Highlanders band is opgericht in 2006, het is een samenvoeging van pipers en drummers uit Waltham Forest Pipes & Drums, Leyton (London) Royal Legion Pipes & Drums, Oatlands Park Pipes & Drums, Bedford Pipes & Drums, City of Rochester Pipes & Drums en Colchester Pipes & Drums. Samen treden de muzikanten op bij militaire taptoes en andere grote evenementen.

The Pipes & Drums of the Royal Artillery

Het regiment heeft veel geluk dat het zijn eigen “Pipes & Drums” band heeft. Een voormalig lid van de band werkt op het moment als instructeur op de “Army School of Bagpipe Music and Highland Drumming” in Edinburgh. Dit maakt hem de eerste lesgevende wapeninstructeur op de Piping school ….ooit. De band is altijd op zoek naar musici die willen proberen in de band te spelen, zelfs beginnelingen. Alles dat een beginneling moet meenemen is enthousiasme en interesse, de Pipe and Drum majors helpen ze met de rest.

The P&D of the Queen Victoria School

Deze band is wereldberoemd. Ze spelen op alle grote militaire taptoes over de hele wereld zoals: The Nova Scotia International Tattoo (Canada), The Basel Tattoo (Zwitserland), Luxemburg en natuurlijk de wereldberoemde Tattoo van Edinburgh. Naast hun bekendheid van de Taptoe wereld is de band ook bekend om het spelen bij internationale rugby wedstrijden op het Schotse Murrayfield, iets dat de band doet sinds 1920.

The Edinburgh Highland Spring Dancers

Deze groep danseressen staat onder leiding van Billy Forsyth. Hij is de ‘Dance Director’ van de Edinburgh Military Tattoo en brengt de populaire dansstijl uit Schotland naar de Veluwe. Door middel van een strenge voorselectie is een vaste groep van ruim 100 danseressen in de leeftijd van 13 tot 21 jaar geselecteerd. Over het dansen gaat het verhaal, dat soldaten deze dansten vóór ze een gevecht aangingen. Als men tijdens de dans tegen één van de op de grond liggende zwaarden schopte was dat een slecht voorteken en zou er geen kans op overwinning zijn.

Musique des Équipages de la Flotte de Brest

Deze Franse groep staat vooral bekend om zijn harmonisch orkest maar zij hebben ook kleinere bands zoals een big band, dixielandband en kamer band. De bands maken deel uit van de Franse marine. De muzikanten reizen regelmatig door het land om optredens te verzorgen bij belangrijke gebeurtenissen, festivals en officiële aangelegen-heden. De Fransen hebben een 8-tal CD’s op hun naam staan die te bestellen zijn via diverse webshops.

Fanfare Korps Nationale Reserve

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is één van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht. Opgericht in 1986 in Breda, als tamboerkorps, is het orkest, via een drumfanfare bezetting, geworden tot het huidige, zeer gewaar-deerde fanfarekorps. De muzikanten zijn allen reservisten, hetgeen betekent dat zij naast hun werkzaamheden voor de fanfare een burgerbaan hebben of studeren. De muzikale leiding wordt momenteel waargenomen door Theo Bleeker.

The Pipes & Drums of the Royal British Legion, Amsterdam Branch

The Pipes and Drums Of The Royal British Legion, Amsterdam Branch zijn opgericht in maart 2000 als onderdeel van de grote Britse veteranen organisatie The Royal British Legion. The Pipes and Drums hebben in hun korte bestaan zeer vele belangrijke optredens op hun naam staan. Zo speelde men samen met zowel Britse als Nederlandse militaire orkesten en heeft men deelgenomen aan de D-day herdenkingen in Normandië en de jaarlijkse herdenkingen van de airborne landingen te Oosterbeek en Ede, waarbij als een hoogte punt het optreden voor Prins Charles en Hare Majesteit Koningin Beatrix is ervaren. De band heeft opgetreden op internationale taptoes in Basel, Fulda, Ystad en Luxemburg.  

The Royal Oman Army Pipes & Drums

De eerste band die, in 1974, werd opgericht in het sultanaat Oman bestond uit een klein groepje doedelzakspelers uit het Ghallah kamp. Ze moesten zorgen voor muziek tijdens de ‘Passing-Out’ ceremonie van de nieuwe rekruten. Na binnenkomst van militaire instrumenten in december 1977 werd in 1978 een militaire band opgericht onder leiding van Neqeeb Wally Bibby een Britse contract officier.

The Representative Orchestra of the Pomeranian Military District

Vanaf het begin heeft het orkest succesvol opgetreden voor soldaten en de gemeenschap. Een ander belangrijk aspect van hun activiteiten is het promoten van militaire, klassieke en populaire muziek. De concerten en de parade presentaties in uniformen uit de Varsovian Duchy tijd zijn warm ontvangen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Letland. Het orkest is een belangrijk onderdeel geworden van het culturele leven van het Bydgoszcz garnizoen  en de inwoners van Pommeren.  Als één van de paradepaardjes van het militaire Pommeren district ondersteund het orkest patriottistische, religieuze, culturele en militaire vieringen in de regio.

The Steel Band of the Trinidad & Tobago Defence Force

Na hun oprichting in 1995 is de band snel uitgegroeid tot een Caribische sensatie die wereldwijd optreed, zoals bij de FIFA World cup in Duitsland en de festiviteiten rond de 25 jarige onafhankelijkheid van Antigua in 2006. Alle muzikanten zijn soldaten in actieve dienst bij het Trinidad en Tobago regiment. Met ongeveer 3000 militairen verdeeld over 4 bataljons is het een van de grootste legers in de regio.